musicatorium

klik hier voor de leerlingensite

Beste ouders en kinderen,

Deze week zijn we in de klas begonnen met een leuk, nieuw muziekprogramma. We gaan op reis in het land Talbatie en we leren onderweg liedjes, ritmes klappen en nog veel meer. Deze week hebben we kennisgemaakt met de hoofdpersonen van het verhaal.

Alle kinderen van de groepen 4 krijgen een code waarmee ze thuis ook in kunnen loggen in het programma van Musicatorium.

Info; De lessen van groep 4-5 spelen zich af in Talbatië, een wereld van muziek en magie. De hoofdpersoon Christoffel zit opgesloten in zijn toren en laat de leerlingen het land Talbatië zien. Middels opdrachten op de website kunnen ze Christoffel bevrijden uit zijn toren.
In elke les komen de onderdelen stemvorming, aanleren van een liedje, en een aantal muzikale basisvormen aan bod. De openingsles is vooral de introductie van het land Talbatië en haar inwoners.

Talbatië

Advertisements

4 thoughts on “musicatorium

 1. Demi van den Heuvel.

  Ik wilde samen met mama Talbatie doen, maar het werkt niet. We kunnen wel inloggen, maar verder gebeurd er niets. We hebben dit op de laptop en op tablet en iPod geprobeerd. Maar helaas werkt het thuis niet.

  Groetjes Demi

  Reply
  1. groep4opdreef Post author

   Hoi Demi,
   heel goed dat je Talbatië hebt uitgeprobeerd. Ik heb iedereen een voorwerp gegeven om verder in het spel te gaan, maar dat heeft de website nog niet verwerkt.
   Ik zal een berichtje op deze site achterlaten als dit wel is gebeurd.
   Fijn weekend, meester Danny

   Reply
 2. Danann Langereis

  We kunnen niet verder bij de presidentiehal, omdat we nog een filmpje moesten zien, maar die hebben we al in de klas gezien. Wat nu?

  Reply
  1. groep4opdreef Post author

   Dit probleem is door ons bij de makers bekend gemaakt. Zij proberen dit z.s.m. op te lossen. Op het moment dat dit probleem verholpen is, laten wij het u weten.
   Bedankt voor uw reactie.
   Gr. Danny Blankers

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s