Hoe werkt het?

Bouwen en vouwen staat in week 6 centraal. Papieren vliegtuigjes vouwen, huisje bouwen met playmais lijkt gemakkelijk, maar eigenlijk zijn we ook aan het rekenen. Het is niet vanzelfsprekend dat kinderen dit zelfstandig kunnen. Hele mooie resultaten.

SAMSUNG

Week 5 heeft ons geleerd hoe zeep en tandenpasta werd gemaakt. Tandpasta moet lekker schuimen. zo komt de pasta in ieder hoekje van je mond. Zonder zoetstof smaakt dit heel vies. Er zit zelfs zand in. Heel fijn en schoon zand. Je schuurt je tanden mooi schoon. een smaakje maakt tandenpoetsen nog leuker en soms ook frisser. een kleurtje erbij maakt het gewoon mooi. Tot slot een beetje bindmiddel zorgt voor een stevige pasta die niet van jouw borstel af kan.

De afgelopen week (4) zijn er diverse beroepen aan bod geweest. Waaronder de brandweer en bouwvakkers. De bouwvakkers hebben onze school afgebroken en hebben erg interessante machines gebruikt. De kinderen hebben zelf met play maïs hun eigen gebouw gemaakt. Erg leuke creatieve huisjes zijn het resultaat. Klik hier voor enkele resultaten.

In week 3 hebben kinderen geleerd hoe een handleiding werkt lego-creatoren dat je die echt stap voor stap moet doorlopen. Met behulp van een handleiding werken kinderen in tweetallen aan Lego-objecten. Een enkeling in groep 4a hebben samen een vlieger gemaakt. Klik hier voor de resultaten.

Ongelooflijk hoeveel soorten gereedschappen er zijn. Soms weten alles in 1 wat voor gereedschap is ditwe niet eens dat iets een gereedschap wordt genoemd. Kinderen hebben in week 2 verschillende soorten gereedschap meegenomen, uitgelegd en in de klas tentoongesteld. Hoe noem je de gereedschappen op de foto? Reageer met je naam en de antwoorden…wie heeft ze als eerst allemaal goed?

Tandwielen, vering, katrollen en hefbomen hebben we in week 1 behandeld.
De fietsbel,de parker balpen, een zware krat en de schaar zijn objecten die uitvoerig zijn in elke groep op eigen wijze besproken.

De leerlingen leren tijdens dit project wat nu techniek is. Wat is eigenlijk techniek? Elke les starten we met een aantal filmpjes die ons iets laten zien over techniek. Hieronder een aantal voorbeelden.

hefboom tandwiel

Ook laten we praktijkvoorbeelden zien en laten we ze dingen uitproberen en  ervaren. De leerlingen kunnen zelfs hun ouders omhoog krijgen via het hefboomprincipe. Probeer maar eens uit.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s